Saar

Heeze, Nederland

9

 
Status: Year: 2016

Het eerste grote project van James, wat zijn wij er echt trots op! Samen met de familie en de interieurontwerpers van Hal2 heeft James onderzocht wat er allemaal mogelijk was met een verouderde jaren '70 woning. Door de jaren heen is de bestaande woning meermaals verbouwd waardoor er geen consistent geheel meer zat in de bestaande ruimtes. James nam de eerste schetsen van de klant en vond een creatieve oplossing binnen het bestemmingsplan. Door het volume gedeeltelijk in het grond te laten zakken werd het mogelijk om een twee-laags bebouwing te maken die de ruimte wens van de familie in één klap oploste. De niveauverschillen zijn vervolgens omgezet in een architectonisch spel van geschakelde ruimtes en spannende doorkijken. De bouwtechniek van de woning is slim ingezet om binnen de beschikbare hoogte toch maximale ruimte te creëren met boven een efficiënte slaapverdieping voor de hele familie en beneden veel openheid. Een gevoelsmatige scheiding tussen de woonkamer en eetkeuken ontstond die fysiek is verbonden door een integraal ontworpen eiken houten trap. Het terras is mee "de grond in gegaan" om een knusse buitenruimte te creëren die beschut achter de woning ligt en net zo veel deel uitmaakt van de binnenruimte als van de rondom aanwezige tuin. Ondanks zijn uitgestrekte plattegrond is de woning erg centraal en overzichtelijk en voelt het als een sterke eenheid. Hieronder een impressie van het project in de tijdschrift 'eigen huis & interieur' van maart 2017...