Aaliyah // Aanbouw

Aalst, Nederland

16

 
Status: Ontwerp Year: 2017

Prioriteit nummer één tijdens het ontwerpen van deze uitbreiding was om de kwaliteit van leven voor nu en de toekomst te verbeteren voor de bewoners. James zette samen met de bewoners de dagelijkse gebruikscyclus op papier. Vooral de keuken en de tuin waren de belangrijkste aspecten voor hun dagelijks leven, al wilde men daar ook een mogelijkheid tot privacy als iemand op bezoek kwam. Grote glazen openingen aan het terras vormen zowel een fysieke verbindingen tussen de ruimte maar creëren ook zichtlijnen die de ruimten naar wens met elkaar in contact brengen. Het terras wordt hiermee een kamer in het huis. De uitbreiding heeft achter de keuken een grote bergruimte die in de toekomst omgebouwd kan worden tot een slaapkamer met en-suite. Hiermee is de uitbreiding niet alleen geschikt voor nu, maar is het ontwerp ook toekomstbestendig en kan er gelijkvloers gewoond worden.