Fabian // Verbouwing

Rosmalen, Nederland

10

 
Status: Uitgevoerd Year: 2017

De verbouwing van deze woning in Rosmalen is voor een spontane familie die vanuit Amsterdam naar het zuiden van Nederland is verhuisd. Komende uit het compacte woning in het stadse Amsterdam was er de wens om meer lucht, licht en meer ruimte te creëren die ze altijd al had willen hebben. James heeft de huidige woning onder de loep genomen en interessante ruimtelijke aspecten hier uitgelicht en doorgetrokken in het nieuwe ontwerp. Het nieuwe ontwerp creëert extra ruimte op het begane grond maar ook op de verdieping waar de familie nu allemaal een eigen kamer heeft gekregen. James nam de contourlijn van de huidige woning en speelde ermee om een hedendaagse vorm te maken die een spannend spel speelt met de zijgevel van de woning. De bestaande hoogteverschillen zijn op een speelse manier opgenomen in het ontwerp en definiëren verschillende plekjes in een zeer ruim geworden huis.   This family house extension in Rosmalen was created to house a family moving from Amsterdam to the south of the Netherlands. In Amsterdam it is usual that you have a compact house that fits all your needs, whereas in the south you have more space to create the house this family has always wanted. Taking the current house into consideration James looked into interesting ways in which this family could have more space on the ground floor and add bedrooms on the first floor. The extension itself takes into consideration the form of the roofline and uses this to create a gesture towards the garden and existing house.