Isa // Verbouwing

Rosmalen, Nederland

6

 
Status: Ontwerp Year: 2019

Isa is een ogenschijnlijk kleine verbouwing. Voor het onoplettende oog een klein verschil op de luchtfoto. Maar de verandering brengt grote verbeteringen voor de beleving. Als het ware een 2.0 versie van de ruimte en de relatie met de mooie bestaande Rosmalense achtertuin. Grote aanbouwen nemen vaak veel licht en gevoel van intimiteit weg uit rijtjeswoningen zoals deze. Wij vinden die intimiteit een architectonische kwaliteit die niet verloren mag gaan. Isa doet precies dat: met minimaal extra volume een zo maximaal mogelijk ruimtelijk en licht gevoel bereiken in dit huis. De nabijheid van het groen in de tuin met bijna alle ruimten op de begane grond geeft een gevoel van geborgenheid. Knus maar toch modern. Door de nieuwe aanbouw te laten zakken en het dak als het ware "weg te laten vouwen" oogt de aanbouw vanaf de tuin bijzonder compact. En dat terwijl er binnen enorm veel ruimte is ontstaan. De aanbouw neemt in de tuin op deze manier zo min mogelijk licht weg van de bestaande en nieuwe terrassen en de pui in de achtergevel.