Oliver // Verbouwing Basisschool st. Antonius Abt

Eindhoven, Nederland

9

 
Status: Uitgevoerd Year: 2018

Voor SKPO Basisschool St. Antonius Abt heeft James het ontwerp gemaakt en begeleid voor een verbouwing van een bestaand vleugel met daarin diverse klaslokalen, bergingen en een leegstaand BSO lokaalBij de nieuwe invulling is gezocht naar een meer multifunctioneel gebruik van de ruimten. De basis daarvoor was het concept met de mogelijkheid tot een rondgang. Op deze manier zijn de ruimtes onderling afsluitbaar en samen te voegen tot grotere ruimtes en zelfs tot één grote gemeenschappelijke ruimte bij jaarlijkse evenementen. De vraag was dus; met zo min mogelijk middelen een zo groot mogelijke flexibiliteit. In het dagelijks gebruik zijn de ruimtes in gebruik als leerplein. Overige scenario’s zoals een schoolopvoering (met backstage), een ouderavond maar ook bijeenkomsten voor de buurt met eigen toegang zijn toepasbaar.