Pelle // Prijsvraag

Eindhoven, Nederland

13

 
Status: Concept Year: 2013

Plug-in voor creatieve industrie De visie van James is dat de hoekstenen van de Edisonstraat een belangrijke rol moeten spelen in het aanbieden van een plek voor creatieve industrie vóór en mét de gemeenschap van Woensel-west. De plug-ins creëren slimme werkplekken voor moderne ambacht, een inspirerende plek voor hedendaagse werklui die slimme verbindingen bied met alle hot-spots van Eindhoven. Een assemblage van wonen, werken en presenteren geeft een economische boost voor de omgeving op verschillende niveaus binnen de stad. De plug-in is een abstract blok die de aandacht van de voorbij lopende persoon trekt, het vormt de eerste hoeksteen van een reeks die in de rest van de straat volgen. Het gebouw lijkt te bewegen door verschillende lagen van translucente mesh die een moiré effect geven. Hoe dichterbij je komt hoe meer het gebouw zicht opent en zo krijgt de voorbijganger een inkijkje in wat er binnenin allemaal gebeurt. De verschillende lagen van mesh helpen de ambachtsman om zijn producten te tentoonstellen. Het trekt de aandacht van de voorbijganger en geeft aanleiding om een gesprek aan te gaan. Our vision is thus that the cornerstones of the Edisonstraat are to play an important role in providing a programme of creative industry for- and within the community. The plug-ins provide smart working spaces for modern handicraft, an inspiring space for the artisan and with good connections to the hotspots of Eindhoven. This assembly of working, living and presentation provides an economical activation of the surrounding community and on multiple levels within the city. As an abstract icon the plug-in attracts attention of passersby, creating a figurehead for the rest of the cornerstones that are to be created. The buildings gives the illusion of movement through layers of translucent moiré-mesh. And as you move in closer the building starts opening itself to the passerby, giving an insight into the goings-on within the building. The design plays with translucency to aid the artisan in showing his handicraft. It grabs the attention of passersby and creates a dialogue between them. It gives meaning to the cornerstone by being an icon that provides something for the community, not just a temporal egocentric attention seeker.