Saar // Make-over

Heeze, Nederland

15

 
Status: Uitgevoerd Year: 2016

Het eerste grote project van James, wat zijn wij er echt trots op! Samen met de familie en de interieurontwerpers van Hal2 heeft James onderzocht wat er allemaal mogelijk was met een verouderde jaren '70 woning. James vond een creatieve oplossing binnen het bestemmingsplan. Door het volume gedeeltelijk in het grond te laten zakken werd het mogelijk om een twee-laags bebouwing te maken die de ruimte wens van de familie mogelijk maakte. De niveauverschillen zijn vervolgens omgezet in een architectonisch spel van geschakelde ruimtes en spannende doorkijken. De bouwtechniek van de woning is slim ingezet om binnen de beschikbare hoogte toch maximale ruimte te creëren met boven een slaapverdieping voor de hele familie en beneden veel openheid. De ruimtelijke verbinding tussen keuken en living is fysiek verbonden door een integraal ontworpen eiken houten trap. Het terras is mee "de grond in gegaan" om een knusse buitenruimte te creëren die beschut achter de woning ligt en net zo veel deel uitmaakt van de binnenruimte als van de rondom aanwezige tuin. Hieronder via de link een impressie van het project in het tijdschrift 'eigen huis & interieur' van maart 2017.