Xavi // Make-over

Son en Breugel, Nederland

22

 
Status: Ontwerp Year: 2018

In de mooie bossen van het Brabantse Son ligt deze vrijstaande woning uit de jaren 80. Het bestaande huis herbergde zeeën van volume maar het was voor een modern 5-koppig gezin erg onpraktisch ingericht. James is gevraagd bij de koop te begeleiden met vanaf het begin de gedachte om na de koop van een woning aan alle verwachtingen en wensen van het gezin te voldoen. En Xavi is daarvan het bewijs dat het gelukt is. Naast een volledige herinrichting van de living, keuken en eetkamer is in  het ontwerp een centrale vide met trap ontworpen waar de oude veel te kleine keuken zat. Daardoor heeft het huis in plaats van een grote verzameling van kamers en hokjes een look en feel gekregen van een high-end woning met grote en lange doorkijken en een prachtige centrale ruimte.  De kracht van licht in de woning speelt daarbij een belangrijke rol. Elk lid van het gezin kan ondanks de grote ruimtelijke indeling zich afzonderen en terugtrekken op zijn eigen plekje. De woning is aan de buitenkant volledig na-geïsoleerd met de gedachte zo gelijk een esthetische facelift te kunnen geven aan het uiterlijk. Daarnaast is ook is de bestaande verdieping aangepast van een onpraktische bergzolder naar een volledige verdieping met 2 ruime slaapkamers en een badkamer. De plaatsing en oriëntatie van deze nieuwe dakopbouw zijn gebruikt om de zonnepanelen op een mooie manier in de renovatie te verwerken. We zijn trots op het resultaat! Bouw gereed: medio 2018