Yannick // Woning

Eindhoven, Nederland

16

 
Status: Uitgevoerd Year: 2017

Aan de rand van de bestaande wijk Blixembosch lagen 31 vrij te ontwikkelen kavels. James in benaderd om aan één van deze kavels een invulling te geven. De kavel ligt op de knik van twee zicht-assen in de wijk en tegenover een groenstrook. Het bouwmassa van het ontwerpt draait mee met de twee assen en vormt een spilpunt in de straat. De wens was een echte familie woning geschikt voor een volledig gezin in de toekomst maar ook de luxe om er eerst met z´n tweeën te kunnen wonen. De begane grond plooit zich langs de contouren van de kavel om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van het licht en privacy. Door deze opzet is het mogelijk geworden om op een stedelijk kavel maximale ruimtebeleving van binnen en buiten samen te hebben.